polikliniek Nijkerk_St Jansdal1 polikliniek Nijkerk_welkom

Met ingang van 1 oktober start Gynaecoloog Ingrid Rijksen met spreekuren in de polikliniek Nijkerk van Ziekenhuis St Jansdal. Zij voert het vak uit in de volle breedte en is gespecialiseerd in minimaal invasieve ingrepen. Dat zijn ingrepen waarbij sprake is van een kleinere operatiewond, waardoor patiënten sneller herstellen.  Rijksen vervangt gynaecoloog Mirjam Janssen en houdt spreekuur op maandagmiddag. Patiënten kunnen alvast een afspraak maken. De toegangstijden in de polikliniek Nijkerk zijn kort. 


Open dag gezondheidscentrum Corlaer

Dit jaar bestaat gezondheidscentrum Corlaer al weer vijf jaar. Op zaterdag 9 april a.s. wordt daarom een leuke open dag georganiseerd. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunnen belangestellenden een kijkje komen nemen in het gezondheidscentrum en dan ook binnenlopen bij de buitenpolikliniek van Ziekenhuis St Jansdal.  St Jansdal zal informatie geven over de diverse specialismen die in Nijkerk spreekuur houden.  Kinderen kunnen met hun pop of beer terecht bij de poppendokter. 

Openingstijden prikpost poli Nijkerk gewijzigd

De openingstijden van de prikpost van ziekenhuis St Jansdal in gezondheidscentrum Corlaer zijn gewijzigd. U kunt er nu op woensdagochtend en vrijdagochtend terecht tussen 8.00 uur en 09.00 uur

 

Wanneer een specialist van het St Jansdal een routine bloedonderzoek heeft aangevraagd of heeft verzocht ander materiaal voor onderzoek in te leveren, kunnen patiënten hiervoor terecht bij het afnamelaboratorium in de polikliniek Nijkerk. Patiënten hoeven hiervoor geen afspraak te maken. Er kan uitsluitend geprikt worden voor patiënten van het St Jansdal.

 

 

Er is ook overzichtskaart van alle prikposten in de regio met bijbehorende openingstijden.

Longartsen starten spreekuur in Nijkerk

Inwoners van Nijkerk en omgeving kunnen vanaf 1 januari 2014 in de polikliniek Nijkerk terecht voor een afspraak met een longarts van ziekenhuis St Jansdal. Longarts Cas Colder houdt er iedere maandagochtend en longarts Steven Gans iedere donderdagmiddag spreekuur. Beiden richten zich op onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de longen en luchtwegen.

 

Ziekenhuis St Jansdal heeft een mooie polikliniek in Gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. Inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen, Holkerveen, Zwartebroek, Amersfoort Vathorst, Terschuur en Hoevelaken kunnen daardoor dicht bij huis terecht voor een bezoek aan een aantal medisch specialisten van ziekenhuis St Jansdal. Patiënten kunnen in Nijkerk bij de longartsen terecht met de volgende aandoeningen:

 

  •        astma
  •        longinfectieziekten
  •        COPD
  •        longembolie
  •        longkanker
  •        ademhalingsgerelateerde slaapaandoeningen (APNEU)
  • -       overige longaandoeningen

 

Nieuwe behandelmogelijkheden
De longartsen besteden veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor astma, COPD en longkanker. Patiënten die dat willen kunnen hier aan deelnemen. Zij krijgen daarbij vaak ook de beschikking over de nieuwste medicijnen. Longarts Cas Colder: “De behandelingen die wij geven vinden plaats volgens de laatste internationale richtlijnen, waarbij het belang van onze patiënt altijd voorop staat.” 

 

Samenwerking
De longartsen werken met verschillende specialismen samen, zoals de longchirurgen. In het St Jansdal in Harderwijk is het mogelijk om door een longkwabverwijdering (C-VATS lobectomie ) een tumor bij longkankerpatiënten te verwijderen. Indien nodig kunnen longpatiënten deelnemen aan een longrevalidatieprogramma van Behandelcentrum Salem in Ermelo.

Voor een afspraak op de polikliniek longgeneeskunde in Nijkerk kunt u telefonisch contact opnemen met het afsprakenbureau van ziekenhuis St Jansdal:  0341 – 463890. 
Voor algemene vragen over de polikliniek Nijkerk: 0341 - 46 3911