polikliniek Nijkerk_St Jansdal1 polikliniek Nijkerk_welkom

Gezamenlijk kniespreekuur St Jansdal en fysiotherapie Corlaer

Het kan je op elk moment en overal overkomen: je knie verdraaien door een verkeerde of onverwachte beweging. Vaak gebeurt dat tijdens het sporten. Kniekapsel, kniebanden, meniscus en/of knieschijf kunnen dan beschadigen. Van de klachten wil je zo snel mogelijk af. Orthopeed Roy Brokelman van het St Jansdal en fysiotherapeut Marco Kamphorst van Fysiotherapiepraktijk  Corlaer kunnen je daar bij helpen. Zij houden een keer per twee weken op dinsdagochtend een gezamenlijk kniespreekuur in de polikliniek Nijkerk

Doel van dit spreekuur is om bij mensen met knieklachten zo veel mogelijk in één consult een diagnose te stellen en een behandelplan te maken. Orthopeed Roy Brokelman: “Een betrouwbare diagnose is van groot belang, want op basis daarvan besluiten we welke behandeling het beste is. Hiermee voorkomen we extra letsel van de knie.” Patiënten krijgen direct een plan van aanpak op maat. Orthopeed Brokelman bekijkt de knie van uit anatomisch oogpunt. Hoe hoort de knie ‘technisch’ in elkaar te zitten? Fysiotherapeut Kamphorst bekijkt de knie vanuit de bewegingswetenschap: hoe kan de knie weer doen wat deze hoort te doen?

Voor wie is dit kniespreekuur?

• Mensen/sporters met een acuut knieletsel, een verdraaiing met als direct gevolg een pijnlijke knie
  • Mensen met langdurige knieklachten zonder directe verwonding
  • Oudere mensen die verminderd mobiel zijn en last hebben van knieklachten tijdens rust of in de nacht

Hoe werkt het kniespreekuur?

Patiënten met bovenstaande klachten kunnen na een afspraak met hun eigen huisarts, met een verwijzing terecht op het kniespreekuur. Zij kunnen telefonisch een afspraak maken. Als er recent geen foto van de knie is gemaakt, krijgt de patiënt tevens een afspraak voor een röntgenfoto in Gezondheidscentrum de Nije Veste. Die afspraak vindt meestal plaats voor het bezoek aan het kniespreekuur.

Afspraak maken

Voor een afspraak op het gezamenlijk kniespreekuur kunt u bellen met het St Jansdal ziekenhuis op telefoonnummer 0341-463770. Tevens kunt u een afspraak maken bij de receptie van gezondheidscentrum Corlaer op de begane grond.

Lees meer over het  kniespreekuur in de polikliniek Nijkerk.