polikliniek Nijkerk_kindergeneeskunde2 polikliniek Nijkerk_kindergeneeskunde1

Kinderartsen in polikliniek Nijkerk

De kinderartsen houden zich bezig met de zorg voor kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot en met achttien jaar.De St Jansdal jungle

 

Kindergeneeskunde in polikliniek Nijkerk

Bij de zorg voor kinderen tot achttien jaar gaat het niet alleen om zieke kinderen. Ook kinderen met groei en ontwikkelingsstoornissen komen bij de kinderarts van de afdeling kindergeneeskunde. Tevens begeleiden kinderartsen de ouders van het (zieke) kind.

 

Aandachtsgebieden

De kinderartsen richten zich op de afdeling kindergeneeskunde op een breed scala aan aandoeningen, maar de volgende aandoeningen komen het meeste bij de kinderarts voorbij:

 

  • allergie, eczeem en hooikoorts
  • astma
  • diabetes
  • groeistoornissen
  • terugkerende infecties

 

Behalve lichamelijke aandoeningen, worden ook gedragsaandoeningen, zoals ADHD, door de kinderarts onder de loep genomen. Een ander groot deel van het werk van de afdeling kindergeneeskunde bestaat uit de zorg voor vroeggeborenen. Ook is er een poep- en plaspoli.

 

Spreekuren kinderartsen polikliniek Nijkerk 

Bekijk hier het spreekuuroverzicht om zien wannneer de kindersartsen spreekuur houden in de polikliniek Nijkerk.

 

Kinderwebsite

Sinds januari 2016 heeft de kinder- en tienerafdeling een eigen website. Door middel van foto's en films geven we je informatie over hoe een bezoek aan de arts gaat, wat je mee moet nemen en hoe een ondergaak gaat. Bezoekwww.stjansdalkids.nl.  

 

  

Het hele kind

Een kinderarts kijkt nooit alleen naar één aandoening, maar zal altijd het gehele kind op gezondheid onderzoeken. Onze kinderartsen zijn dus ook allround opgeleid, maar hebben ieder ook specifieke aandachtsgebieden waarop zij zich richten binnen de afdeling kindergeneeskunde.

 

Samenwerkingsverbanden

De vakgroep kindergeneeskunde werkt ter optimalisatie van de zorg voor kinderen met verschillende specialismen uit het ziekenhuis samen, maar werkt ook samen met andere instanties, zoals met:

 

  • Het Wilhelmina Kinderziekenhuis UMC Utrecht:  Een keer per maand komt een kindercardioloog voor controles en onderzoek van kinderen met aangeboren hartafwijkingen naar het St Jansdal. Hierbij maakt de cardioloog onder andere echo’s van het hartje.
  • Arts Verstandelijk Gehandicapten: Samen met een AVG-arts ziet de kinderarts patiëntjes die geestelijk en lichamelijk gehandicapt zijn. Hier is een AVG-arts echt bij nodig, omdat het onderzoeken van deze kindjes een vak apart is. 
  • Klinisch geneticus: Een klinisch geneticus uit het klinisch genetisch centrum Utrecht komt regelmatig naar het St Jansdal om onderzoek te doen naar erfelijke afwijkingen bij kinderen.
  • Integrale vroeghulp Noordwest Veluwe.

 

Afspraak maken bij kindergeneeskunde in polikliniek Nijkerk

U kunt een afspraak maken via het afsprakenbureau van het St Jansdal: tel. 0341- 463890